logo

plovdivclubs.com

Тютюневото градче в Пловдив оживя (снимки)
Тютюневото градче в Пловдив оживя (снимки)

Тютюневото градче в Пловдив оживя (снимки)

публикувана на 18.05.2014 09:09

 

Изключително емоционална вечер изпитаха над 400 пловдивчани връщайки се почти 100 години назад във времето. В централната част на града, където се намира една непозната локация под тепетата - тютюневите складове се роди едно различно парти с привкус от 20-те Swingin’ Plovdiv: Party At Gatsby's. Забравено и непознато.

 

Вдъхновено от култовата лента “Великият Гестби” на Баз Лурман и не по-малко завладяващия саундтрак със специална комбинация от електро суинг подбрана от DJ дуото The Smugglers Collective. Двамата разнообразяваха специалните си гости, като предоставяха през цялата вечер две коренно различни епохи - винтидж песните и модерните бийтове в голямата бална зала на клуб Тоталспорт.

 

Трудно, даже невъзможно е да видиш в Пловдив суинг двойки сякаш изкарани от филма на Гетсби, които не спират да танцуват страстно на импровизираната дървена сцена. Вчера това стама реалност.

 

Мястото не е избрано случайно - в наситената с история част на Пловдив, наречено "Тютюнево градче". Появило се през 20-те години на миналия век, кварталът е запазил очарованието и специфичната си архитектура – перфектана локация за Swingin’ Plovdiv: Party At Gatsby's, за съжаление захвърлена в историята.

 

На входа на бившата фабрика имаше колона от таксита, а вратата на всяко едно се отваряше от кавалер, който посрещаше дамите и под ръка ги поднасяше в обстановката. В двора на бившия склад бе разположен външен бар, а пред него изложени ретро автомобили. След минаването си по червения килим посетителите се пренесяха назад във времето директно в имението на Гетсби. Някои влизаха със специална подходка и пура в ръка, други подбрали куфари за свой аксесоар.

 

На входа на залата дами посрещаха гостите не с вино, а с висококачествено уиски. В дясната част се намираше специално изграденият за събитието винтидж будоар, където всички дами се редяха на опашка, за да могат да се преобразят посредством ретро прически и грим, направени от професионалисти.

 

За да увековечат своята метаморфоза, на разположение бе и тематично фотостудио с ретро автомобил, където всеки един гост запамети своя миг от 20-те.

 

Организаторите от The Smugglers Collective споделиха за Plovdivclubs.com, че са страшно доволни, че всички гости се бяха постарали да се докарат Гетсби вечерта и обещават още по-грандиозно парти в края на септември. 

 

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ СНИМКИ И ВИДЕО ТРЕЙЛЪР ОТ GATSBY'S НОЩТА

 


Седмична програма