logo

plovdivclubs.com

УРАГАНЕН ЮБИЛЕЙ ЗА ЕДНИ ИСТИНСКИ ЛЕГЕНДИ (СНИМКИ)
УРАГАНЕН ЮБИЛЕЙ ЗА ЕДНИ ИСТИНСКИ ЛЕГЕНДИ (СНИМКИ)

УРАГАНЕН ЮБИЛЕЙ ЗА ЕДНИ ИСТИНСКИ ЛЕГЕНДИ (СНИМКИ)

публикувана на 05.09.2017 11:16


Прекрасните музиканти отпразнуваха своя 50-годишен юбилей на сцената на Античния театър под тепетата и отвяха публиката с изпълнението си


Неделната вечер на 3-ти септември освен с ураганните си ветрове ще остане в сърцата на пловдивчани и с феноменалния концерт на група „Щурците“. Групата изпълни свои емблематични песни от самото си прохождане като млада банда през 60-те години на миналия век, та чак до най-новите си парчета. Освен настоящия състав на „Щурците“ на сцената се качиха за отделни изпълнения и старите членове на групата. Една неочаквана и прекрасна изненада за публиката.

 

Гвоздеят на програмата обаче бе видеозаписите с китарите на покойния вече Петър Гюзелев. Соло на легендарния китарист, предшествано от трогателни слова, разчувства насъбралото се множество и в очите на много блеснаха капчиците на съкровено умиление. 

 

Невероятно изпълнение на живо, включващо синхронизиране на няколко китари и барабани, свирещи една мелодия в съвършен баланс, както се пошегува и самата банда: „За толкова години така и не успяхме да се научим да свирим с плей бек“ чудесни визуални ефекти, част от които селекция снимки от най-добрите моменти на музикантите, кълба дим, огнени стълбове, а за финал - пищна заря, оставиха без дъх зрителите. 

 

За пловдивската публиката има една дума, която би я описала най-подходящо - преклонение. Преклонение пред желанието на хора от възрастова група започваща от малчугани до възрастни дами и господа, които с помощта на по-младите изкачваха стръмните спътала на вековния амфитеатър. Преклонение пред волята на всички, които въпреки страшния вятър, дъжда и студената вечер все пак останаха до самия край. Преклонение пред любовта, силните аплодисменти и подкрепата, които показаха към половин вековния труд на „Щурците“. Защото както каза Кирил Маричков „Без вас и нас нямаше да ни има“.


С плам и много ентусиазъм музикантите излязоха два пъти на биз, за да изпеят химна на много почитатели - „Клетва“, а после „Среща“ и за финал „Две следи“. А какво по-голямо признание от това и факта, че цялата публика се изправи на крака пред тези величия на българската рок култура. А те така скромно и дори шеговито говореха за своя успех. За своята неповторима кариера, която е накарала поколения наред да се влюбят в музиката им и да присъстват на концерта. Това го могат само те, защото „Щурецът си остава щурец“ без значение в 20-ти или 21-ви век. Той е бил щурец, в момента е и винаги ще бъде, докато има в чие сърце да пее вечер своите полски песни.

 

Поклон пред труда на тези легенди на два века и вечността!

СНИМКИ: Мартина Петрова

Музикалните събития в Пловдив ще намерите в сайта PlovdivCLUBS.com




Седмична програма