logo

plovdivclubs.com

Васил Найденов закри Октоберфест-а в Пловдив (ВИДЕО)
Васил Найденов закри Октоберфест-а в Пловдив (ВИДЕО)

Васил Найденов закри Октоберфест-а в Пловдив (ВИДЕО)

публикувана на 04.10.2016 02:26

 

На 2-ри октомври приключи тазгодишният немски бирен фестивал Октоберфест под тепетата


Не лиспваха нито традиционните надпивания с бира, нито забавните игри и многото изненади за всички гости



Пловдивски усмивки гарнирани с много баварска бира, свежа музика поднесена в страхотна немска атмосфера – така с две думи можем да опишем изминалите 10 дни в Пловдив. С много настроение, ледено-студена баварска фест бира и вкусни джоланчета от 23-ти септември до 2-ри октомври, автентичната баварска бирария Йегерхоф традиционо отбеляза Октоберфест в града на тепетата. Не лиспваха нито традиционните надпивания с бира, нито забавните игри и многото изненади за всички гости.

 

Тази година посетителите се радваха освен на приятната атмосфера с бира и мезе и на атрактивна шоупрограма водена от некой да е, а от Стефан Лозанов - Лозето. Стартът на Октоберфеста бе даден от пловдивският духов оркестър, а в музикалната програма през всичките дни бяха включени Irish coffee, Графа, Шкумбата, Деси Добрева, Георги Христов, а гвоздеят на програмата бе забит в самия край на фестивала от негово величество Васил Найденов. В неделя, на финала на фестивала Васко пристигна със своя екип в пълен състав, за да изпие по халба от кехлибарената течност в компанията на почитатели от Пловдив. Разбира се, българската музикална легенда изпълни на сцената своите вечни песни, като цялото завение аплодира на крака лайфа му и не спря да пее през цялото време с него.

 

Персоналът на заведението бе облечен в традиционните баварски носии, отличаващи се със сексапилни корсети и дълбоки деколтета. Всички гости се радваха на страхотната кухня на Йегерхоф, която предложи автентичната комбинация от пиво с мезе.

 

За традициите на Октоберфест в Германия


Октоберфест е най-големият панаир в света и най-известният немски празник. Това е празник на веселието, храните и напитките. Провежда се традиционно в столицата на Бавария - Мюнхен, но и в други баварски градове, а последните години и извън Германия.


Първият Октоберфест се е състоял през 1810 година по случай сватбата на Лудвиг Баварски и принцеса Тереза на „Терезиенвизе" - „Поляната на Тереза". Тогава се организират няколкодневни тържества в чест на сватбата. На тази поляна все още се провежда основният празник. Начало на тържествата в Бавария се дава с израза „О'цапфт ис" (на бълг. ез. – „пробито е" или „отпушено е").


Октоберфест е винаги в края на септември и началото на октомври. В Германия празникът стартира 16 дни преди първата неделя на месец октомври. Ако тази неделя се падне 1-ви или 2-ри октомври, фестивалът продължава до 3-ти, когато е националният празник на страната - Денят на германското единство. Тазгодишното издание на Октоберфест в Германия е 180-тото поред и ще събере повече от 6 милиона почитатели на бирата.


За бирария Йегерхоф и за живата бира


Бирария Йегерхоф е първата автентична баварска бирария в Пловдив. Бирата в Йегерхоф се произвежда съгласно Райнхайтсгебот – Закон за чистота на бирата, създаден през далечната 1516 година, регламентиращ производството и търговията с бира в Бавария. Съгласно този закон, за производството на бира могат да се използват само вода, малц, хмел и мая. Целогодишно бирария Jagerhof вари 2 основни вида бира: Jagerhof hell (светло) и Jagerhof weiss (бяла, пшенична).


Живата бира се произвежда в самото заведение по атрактивен и автентичен начин, пред гостите на заведението, чрез напълно електрифицирани и оборудвани пивоварни Caspary с 225 годишна история. За качеството на произведената жива бира се грижи Кристиан Роланд Щорх - бирен майстор, дошъл специално от Германия.

Още снимки може да видите ТУК
 


 

 

 

 

 

 

 

 


 


Седмична програма