logo

plovdivclubs.com

Велопоход в подкрепа на борбата срещу трафика на хора
Велопоход в подкрепа на борбата срещу трафика на хора

Велопоход в подкрепа на борбата срещу трафика на хора

публикувана на 02.10.2013 08:58

 

България беше избрана за старта на FREEDOM CHALLENGE – международен велопоход, който цели да популяризира проблема с трафика на хора на европейско ниво. Велопоходът е организиран от международната неправителствена организация "Кампания А21" и стартира на 6 октомври от пл. Александър Батемберг. Той ще продължи 11 дни и ще премине през 10 държави, в които младите жени са постоянна цел на трафикантите. В старта на велопохода могат да се присъединят със своите велосипеди всички българи, които  подкрепят борбата с трафика на хора.

 

Международният екип колоездачи, който ще измине разстоянието от България до Великобритания, ще тръгне от София в 10.00 часа, в неделя, 6 октомври 2013 г., от площад Александър I Батенберг. Очаква се към тях да се присъединят няколко хиляди български велосипедисти, които да ги придружат в символично велошествие в центъра на София. Шествието ще приключи в Южния парк със събитие, чийто домакин е БГ Радио.

 

Българският старт на инициативата се организира с ключовото партньорство на Националната комисия за борба с трафика на хора и генералното спонсорство на Аурубис България. Партньори на проекта са и Столична община, Министерство на младежта и спорта, Български колоездачен съюз, сдруженията Велоеволюция и Велоразходка и др.

 

Присъединете се: 06.10.2013, пл.Батенберг, начало: 10.00ч.


Източник:BG радио

 


Седмична програма