logo

plovdivclubs.com

Вълк, самодива и хайдути представя видеото на Jelka
Вълк, самодива и хайдути представя видеото на Jelka

Вълк, самодива и хайдути представя видеото на Jelka

публикувана на 25.05.2017 03:34

 

Български музиканти с уникално съчетание на хаус, дъбстеп, български фолклор,  китара и кавал в "Jelka"


Дани Димитров и Ясен Друмев пресъздават обстановка от преди 150 години, взаимствана от българския фолклор

 

С изключителен интерес от почитателите бе посрещната премиерата на песента „Jelka“, дело на музикантите Дани Димитров и Ясен Друмев. Парчето е уникално съчетание от хаус, дъбстеп и леки EDM елементи, като основния мотив е български народен хор, съчетан с китара и кавал.

 

Видеото е заснето в местността Бачиново край Благоевград. Лентата пресъздава обстановка от преди 150 години, която е взаимствана от българския фолклор. В него двамата музиканти са облечени като хайдути и гонят вълк в гората, който по-късно се превръща в красива самодива.

 

Първото съвместно парче на Дани Димитров и  Ясен Друмев „Summer Love” излиза преди 5 години и успява да се превърне в хит. Заедно правят хаус партита в цяла България, като имат и съвместни партита с редица големи имена, както и с румънските поп звезди DJ DELYNO, Park Place, LooLoo, DJ Sava и Andreea D.

 

Музиката и аранжимента на „Jelka“ са дело на Дани Димитров, а партиите на кавала са изсвирени от Ясен Друмев. Режисьор на видеото е Жоро Ставрев, в ролята на красивата самодива влиза младата актриса Ивета Димитрова, а за визиите в лентата се погрижи гримьорът Франческа Анри.

 

Повече за Дани Димитров

Дани Димитров проявява интерес към музиката, когато е на 8 години. Неговият баща му показва няколко акорда, след което започва да свири някои по-лесни песни, а в последствие и да композира различни мелодии и песни.

 

Завършва средно образование в Национална хуманитарна гимназия във Варна с профил музикален фолклор, след което завършва висше образование в  Музикална академия в Пловдив с поп и джаз електрическа китара. Заедно с Георги Зайков  създават групата NONAME, с която имат много успешни музикални проекти.

 

Когато е в първи курс,  Дани Димитров проявява силен интерес към музикалния и звукозаписния софтуер, с които решава да се занимава професионално и започва да композира много песни в различен стил.

 

През 2011 година е поканен от известния български рапър Mишо Шамара за съвместни партита, където съчетават  рап с живата електрическа китара и правят участия из цялата страна заедно със звездите от бившия рап лейбъл “R&B RECORDS”.

 

Неусетно хобито му се превръща в работа. Създава собствено студио ID MUSIC BULGARIA и прави песни както за себе си, така и за редица музикални изпълнители. Множество от проектите му се въртят успешно по родните ТВ и радио канали. През 2012 година заедно с Ясен Друмев създават летния хит “Summer Love”. Следват редица музикални проекти с групата му “NONAME”, като „Единствени“, „Непобедими“, „Слънце, пясък и море“ и миналогодишният им бенгър “Пак и пак”. Освен като музикален продуцент и изпълнител, прави и лайв хаус партита с китара, с които обикаля клубовете в цяла България. През лятото на 2015 година излиза дийп хаус ремиксът му на популярната песен „Лиляно моме“, съвместно с Квартет Захир, който жъне редица успехи. Непосредствено след това  цяло лято прави партита в известен клуб в Слънчев бряг пред повече от 1000 човека, където резидент тогава е бил DJ Martin Garix, година преди да изкара световният си хит „Аnimals“.

 

През 2017 година излиза официалният му ремикс на песента на Петя Алекса и Монти (Ice Cream)  „Съдени“, който достига до челните места в класациите на телевизиите The Voice и City. Малко по-късно излиза още един официален ремикс, дело на Дани Димитров, който този път е на песента на Deep Zone „Чиста лудост“ и е със специалното участие на „Мистерията на българските гласове“.

 

Дани Димитров работи и с музикалния продуцент Николай Пашев (Diamond Beat Productions), като заедно създават едни от най-големите хитове на поп фолк изпълнители като Анелия, Емануела, Галена, Константин, Емилия, Галин и много други.

 

Повече за Ясен Друмев


Ясен Друмев започва изучаването на български фолклор, когато е на 11 години. През целия период на обучение е печелил множество отличия и награди, представяйки българската народна музика в различни точки на света като САЩ, Тайван, Белгия, Германия, Франция, Италия, Гърция, Турция, Македония, Молдова  и други.

 

Завършва Музикалната академия в Пловдив. Част е от грандиозното парти на Алфа радио в курортния комплекс Албена, което се излъчва онлайн на Балканите. Там се изявява с много DJ-и пред публика от около 4000 души. Набира бърза популярност в хаус средите с уникалното си звучене и днес участва в множество музикални проекти и партита с български DJ-и.


Седмична програма