logo

plovdivclubs.com

За пловдивчани барът е неговата църква
За пловдивчани барът е неговата църква

За пловдивчани барът е неговата църква

публикувана на 14.04.2012 08:04

 

Всички знаем как празнуваме пловдивчани Великден, нали? До болка ни е позната картинката на велкденското пиянство и обикалене по баровете цяла вечер. Затова и всички заведения се стягат с какви ли не програми, за да задоволят очакванията ни. Организират се партита с месеци, правят се планове и цялалата пролетна програма е насочена към тази вечер, след "традиционното" посещение в христовия дом

 

Без да се превъзбуждаме цяла година даже и не се сещаме къде се намира църквата, но в тази вечер всички сме толкова обърнати към нея и струпани отпред.  Толкова е тъпкано с познати лица от квартала, че до входа не мога да си представя, че мога да се добера в нея. Защото така било модерно! Защото всички били там!

 

Преди полунощ обаче обилно сме се почерпили с бира на някоя пейка или сериозно сме разкарвали сревитьорката до нашата маса, за да ни носи подрената бутилка водка. Компанията от квартала естествено е в пълния си блясък и лафовете за футбол са най-сериозната тема за разговор.

 

Следва сериозно почерпване и тръгване към църквата, където внимаваме да не изгорим момичето пред нас. Един час бутане ни стига, за да се отправим натам,където ходим през цялата година  в любимия ни пловдивски клуб. Ако не сте решили къде да ходите вище нашите предложения.

 

И ако все пак успеете да занесете свещичката си до клуба, в който сте се запътили това е успех! Цяла година ще ви върви по барове, жени и коли. Нали?

 


Седмична програма