logo

plovdivclubs.com

За втори път тази година – Капана Фест
За втори път тази година – Капана Фест

За втори път тази година – Капана Фест

публикувана на 03.09.2015 04:42

Капана Фест се завръща отново, за втори път тази година. Пилотното издание на фестивала през май надмина всички очаквания, превръщайки Капана в една автономна територия на свободното изкуство.

 

Целта на фестивала е да запали искрата на творческия дух и да възроди живота в това култово за града  място. По уличките на квартала  отново ще се разпали силният огън на творческо присъствие."Душата на квартала" отново ще се носи в музиката на живо. Tози път обаче не от една, а от три сцени. Основната сцена ще посрещне гости като гласа на българския соул Белослава, повелителя на кавала Теодоси Спасов и Квинтет, уникалните соул и хип-хоп изпълнения на бенда и емблематичния вокал на Бобо, още прекрасната Деси и проекта й Hight Time, а в неделя  фестивалът ще приключи с истински академичен народен хор с диригент Константин Бураджиев.

 

За феновете на твърдата музика ще има специална РОК СЦЕНА. Пред една от култовите пловдивски локации – No Sense – ще разбият на живо Нещо Цветно, Меродия, Ревю, динозаврите от Подуене Блус Бенд с Васко Кръпката, също Jimmy`s Band и Blues Traffic.

 

Именно от тук ще тръгне творческият заряд, който ще се влее в изложенията на авторски изделия, ще мине през занаятчийските ателиета и ще вкуси от натуралните вкусотии на базара за местни продукти. Върху паветата пред "Капан за Чудовища" пък ще се съберат и едни от най-изявените български марки за улична мода с техните актуални колекции.

 

Орагнизаторите предизвикват всички пловдивчани с креативен дух и любопитство в Кaпана Твори. Тук фокуса е изкуството на тениската или как тениската се превръща в изкуство. Ще бъдат представени две изразителни техники за печат върху текстил – класическия ситопечат и иновативния и уникален по рода си печат чрез слънчева светлина. Всички гости ще могат не само да проследят процеса, но и сами да се включат в него. What A Monstar организира и творческо предизвикателство с награда за рисуване на артуърк върху тениска от гостуващи български артисти. Едни от най-признатите български спрейъри пък ще действат около вас, като оживят стените на квартала с истории и герои.


Латино ритми ще се носят от площада пред TerzoMondo за тези, които обичат да се раздвижват под звуците на гореща музика. От другата страна на широкото, бийтове от SKILL & Dabreakoff ще съберат B-Boy, които ще ни посветят в уличния ритуал на брейк батъла.

 

За киноманите организаторите са предвидили и кино на открито(на ул. Христо Дюкемджиев).

 

За най-малките ще има и детски кът пред работилница BoomArt с огромни сапунени балони, декор за фотография и маси с пъзели и боички. А големите… те могат да приемат предизвикателствата на локалите в Капана, за да спечелят изненади.

 

Капана фест отново ще има и благотворителна част. Този път помага на Вики,която се бори с детски паралич и има нужда от нашата подкрепа, за да може да направи първите си крачки.

 

В неделя пък Ретро Рали Родопи ще изпълни улиците на капана с култови ретро автомобили. Дух автентичен, дух епичен.

 

Седмична програма