logo

plovdivclubs.com

Заедно на Античен театър – Пловдив
Заедно на Античен театър – Пловдив

Заедно на Античен театър – Пловдив

публикувана на 09.09.2013 10:35

 

На 14 септември на сцената на Античен театър Пловдив ще се проведе един вдъхновяващ и сплотяващ танцов спектакъл по идея на Виктор Илиев под артистичното директорство на Валери Кьорлински.

 

"Заедно" е проект, вдъхновен от идеята за трайно културно взаимодействие между младото поколение на Пловдив, като платформа за много деца и творци да се обединят и работят заедно.

 

Целта е да се съберат деца от ромското, турското и арменското малцинства, както и деца с ограничен достъп до култура, които да танцуват и играят, създавайки взаимодействие чрез изкуството, което при други условия би било малко вероятно да се осъществи.

 

Децата ще представят хореографии върху класически произведения, изпълнени от пловдивската опера под диригентството на Виктор Илиев и солисти Емерих Герка (чело), DJ Grazzhopper. Музиката е предвидена да бъде на Фабрицио Касол “Concerto grosso за чело, диджей и симфоничен оркестър”, както и „Адажио за струнен оркестър“ от Самуел Барбър. Хореография и режисура: Евгени Корниаг, художник по осветлението: Давид Дьобрине.

 

Около 50 деца на възраст между 10-18 от мултиетнически произход, ще изпълнят хореографиите.

 

Идеята на проекта следва примера на много европейски филхармонии, опери и балети, които търсят подобно сътрудничество с нова, по-млада аудитория.

 

Модерните танц и театър дават възможност за постигане на изключително успешни резултати и атрактивни преживявания и за зрители, и за участници. Проектът „Заедно“ подкрепя кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 година.


Седмична програма