logo

plovdivclubs.com

Ревю-дебют за 2014-та в Петното
Ревю-дебют за 2014-та в Петното

Ревю-дебют за 2014-та в Петното

публикувана на 02.01.2014 02:32

Утре - 3 януари на сцената на клуб Петното посрещаме култовите РЕВЮ! С тях от заведението откриват концертната 2014-та.

 

Бандата отдавна не се е появявала на клубна сцена в Пловдив.Последното клубно участие на "Ревю" в Пловдив беше през февруари 2010. Тогава Васо и Милена взривиха града на тепетата...... Минали са почти 4 години! Представете си какво ви очаква!


Петък, 03 януари, 21:30ч. Не пропускайте този концерт!


Ревю е българска пост-пънк/ню-уейв група, създадена през 1980-те години.
Историята им започва още през 1985 г., когато Васил Гюров, Димитър Воев и Кирил Манчев създават група „Кале“. Първата официална изява на групата е през 87 г. на Първия софийски рок фестивал. След третото парче изключват микрофоните им и ги свалят от сцената. Причината е, че парчетата са предизвикателни и дръзки за времето си. Именно това превръща „Кале“ в легенда за годините след това. През 88-ма год. „Кале“ се разпада, възкръсвайки малко по-късно същата година в двете най-култови групи в България за този период – Ревю и “Нова Генерация”.


Ревю се създава през 88-ма година в състав : Васил Гюров, Кирил Манчев, Бойчо Карабойчев и Милена Славова. През следващата 89-та,  групата записва един албум, съдържащ емблематични за времето си парчета, сред които “Ала Бала”, “Директор на водопад”, “Чичо” и др., както и парчета, записани на репетиции като “Цветя от края на 80-те” и “Без адрес”.  До 90- та година Ревю изнасят редица концерти, както в България така и в чужбина, основно в държави от бившия източен блок.

 
Групата печели симпатиите на публиката и музикалните специалисти, изразени в награди от елитни български конкурси за авторска музика.
Ревю се завръщат през 2001 г.,  когато Милена и В. Гюров се събират отново и заедно с Михаил Пешев (Нова Генерация) издават албума „10”. Пилотното парче „Закуска” става песен на годината на наградите на ТВ ММ през 2002 г.  През 2003- та „1968” е номинирана за „Най- добра песен” в номинациите на Годишните Музикални Награди на Телевизия ММ. В края на същата година, Милена напуска групата и заминава за Англия. След кастинг, за вокалист е избрана Кристина Серафимова.




 

 


Седмична програма