logo

plovdivclubs.com

Let's rock!!!
Let's rock!!!

Let's rock!!!

публикувана на 11.02.2013 02:08


"Седмица на рока" е събитие за всички меломни,  което ще се проведе всяка вечер от 12-ти до 17-ти февруари. Домакин е рок-клуб "Полинеро", който тази година празнува 6-ят си рожден ден. Следващата седмица ще си дадат среща три поколения пловдивски рок музиканти и приятелите им от цялата страна.

 

Повече от 14 групи и музиканти ще гастролират през 6-те вечери на пловдивска сцена като сред тях са Милена Славова, Торнадо, Рока Рола, Зуум, Кросфайър, Дарк ъф спирит, Енд ъф пейн, Дрийм уайлд.


Особена вечер ще е втората  /сряда/, когато пловдивската публика ще види първите, които са свирили рок под тепетата в самото начало – зората, обясни организаторът Владислав Ботев на специална пресконференция в Радио Пловдив днес.


В
тези години Пловдив е бил рок-столицата на България, потвърди и доайенът на рокаджиите под тепетата Ванко Филибето. И връзката към днешните времена – като основен проблем пред младите рок банди батковците очертаха липсата на места за изява, тъй като клубовете работят обикновено след 22 часа и на учениците е забранено да ходят там. Решението според Тони Арнаудов – Сатаната е в местните власти. По време на Седмицата на рока в Пловдив – освен авторска музика на поканените банди, публиката ще чуе и трибюти на хард и хеви класиката.


Инфо: mediacafe.bg

Седмична програма