logo

plovdivclubs.com

Пловдивският рок фест Polinero rock пред провал (ВИДЕО)
Пловдивският рок фест Polinero rock пред провал (ВИДЕО)

Пловдивският рок фест Polinero rock пред провал (ВИДЕО)

публикувана на 12.03.2016 09:44


8-мият рок фест под тепетата може да остане без пловдивски групи, заради скандал с благотворителност, която разтърси феновете на музиката тази седмица

 

Скандалът е колкото жалък, толкова и важен, затова къде отиват парите на хората, обявени за дарение на УМБАЛ "Св.Георги"

 

Голям скандал се разрази тази седмица свързан с благотворителна кауза на последния пловдивския фестивал "Полинеро рок фест" през септември 2015-та, който е и част от културния календар на града и се финансира от Община Пловдив, написа mediacafe.bg. Той избухна, след като фронтменът на група "Ренегат" Костадин Кацаров преведе лично 2500 лева на Детското отделение на пловдивската болница УМБАЛ "Св. Георги", за да бъде закупен кувьоз за новородени бебета. Това е трябвало да стори обаче организаторът на феста Владислав Ботев, но повече от 6 месеца никой не знае какво се случва със събраната сума. Срамът на рок обществото в града е "измит" от музиканта в понеделник, а инкубаторът предаден лично на шефа на Детското отделение на болницата проф. д-р Иван Иванов. Веднага след това, Костадин Кацаров атакува остро и обвини собственикът на клуб "Полинеро" в шикалкавене и лъжи. 

 

През септември 2015-та година Владислав Ботев е обявил пред публиката на "Полинеро рок" че събраните средства от дарения са 2500 лева. Инициатор на идеята за закупуване на инкубатора е главният инженер на болницата Иван Русев, който е и басист на група Zuum. Той ангажира с процедурата по закупуването на уреда и го прави няколко дни след края на 7-мия фестивал под тепетата. Самият кувьоз е втора употреба и стойността му е много по-голяма от тази, която превеждат пловдивските музиканти, като останалата част е поета от немската фирма Drager. Уредът пристига в Пловдив през ноември миналата година и оттогава стои на склад при инж. Русев. 

 


"Попаднах в положение на шах и пат и не знаех какво да правя, затова се обърнах към Костадин Кацаров. Изслушах много лъжи и думи изречени за инкубатора в последните дни, както и по мой адрес. Лично дарих на г-н Ботев сумата от 1000 лева на феста през май, а за последния продадохме предварително над 100 билета по 10 лева на колегите от болницата, повечето от които даже и не присъстваха на събитието. Тогава ги предадох на организатора и оттук нататък вече не знаех какво се случва, защото не ми е и работа", започна своя разговор за mediacafe.bg инж. Иван Русев. 

 

"Иван Русев е доста по умерен в коментарите си и споделя, че отговорността е обща. "Аз предложих от какво реално има нужда Детското отделение на УМБАЛ "Св. Георги", въпреки че имаме 27 кувиьоза и няма лошо да има още един. В случая не е важно кое колко струва - това се определя от различни фактори, като състояние, марка и т.н.", допълни в разговора ни той.

 

„Свързах се с Владислав Ботев, за да го попитам какво ще прави, а той ми отговори, че парите не са 2500, а 1500 лева. Била е станала грешка и след преброяване даже оставил 20 лева, за да закръгли сумата. В момента не разполага с тях. Щял да ги събере на предстоящото издание на Полинеро. Това е светотатство! Посягаш на дарение на болни деца и използваш труда на музиканти, които са се включили в каузата, не заради теб, а заради идеята. На феста имаше и много хора, които си бяха купили билети, не защото са големи фенове, а защото искат да помогнат на децата“, сподели афектираният музикант от Ренегат за mediacafe.bg

 

Предлагаме ви да изгледате цялото интервю за тъжната история със закупуването на въпросния инкубатор с инж. Иван Русев пред екипа на mediacafe.bg:


 

Организаторът Владислав Ботев сподели за mediacafe.bg, че Костадин Кацаров е бил подведен и не му се сърди. Той лично твърди, че кувьозът не струва сумата от 2500 лева и недоумява как се купува такава техника за такива пари. "Само искам да кажа, че никога не съм поръчвал кувьоз. Парите са в банкова сметка и най-лесно ми беше да дарим нещо и да приключим още тогава. Пак казвам, кувьози с леко поувехнал вид не купувам!", сподели собственикът на култовото заведение от Изгрев. 

 

Костадин Кацаров от група Ренегат позира с новия кувьоз на УМБАЛ "Св.Георги"

Организаторът на "Полинеро рок фест" Владислав Ботев


Седмична програма