logo

plovdivclubs.com

Владислав Ботев за Полинеро: 195 банди в 900 концерта за 8 г
Владислав Ботев за Полинеро: 195 банди в 900 концерта за 8 г

Владислав Ботев за Полинеро: 195 банди в 900 концерта за 8 г

публикувана на 24.02.2015 03:15

Точно 195 групи в над 900 концерта за 8 години са се случили в Polinero Place 


Той е Владислав Ботев и собственик на една от underground сцените в града под тепетата. Казва, че започва като на шега създаването на Polinero Place именно на рождения си ден, за място където може да поддържа рок духа и тонуса на бандата си и най-вече да се събира с верни приятели. 

 

С времето обаче Полинеро става нещо повече от приятно забавление в тесен кръг. Клубът, който се намира в един от крайните квартали на Пловдив - Изгрев, се превръща в начин на живот и рок изява на десетки млади и стари български групи. "Само 4 месеца след отварянето започнаха да ни търсят банди, които искат да свирят на малката ни сцена. А на третата година нещата вече станаха много сериозни", споделя Владислав Ботев за plovdivclubs.com. 


"За 7-та годишнина празнувахме 7 дни. А това е най-готиното, което успяхме да постигнем - симбиоза между бандите и хората, които посещават клуба, всички действащи лица, както се казва", скромничи Владо. 

 

 

Той разказа и за това, как премина и последния рожден ден със звездите Милена и БТР.

 

"Това, което направихме тази година и се гордея е детското рок парти в първия ден. Осъществяваме го за втори път при нас, но дойдоха над 60 деца с техните родители, които се чувстваха много добре, като наблюдаваха малките и направо ни изумиха. Децата си поръчваха да слушат и пеят Металика, Бон Джоуви, Дил. Всичко това ме изуми, страхотни", разказа Владо. 

 

"Над 1000 са музикантите от точно 195 групи, свирили в над 900 концерта. Това е равносметката за рок-клуба на Пловдив за 8 години," бе точен собственикът на Полинеро, който продължава с гордата равносметка, че през 2008-ма година и американска банда е минала през прага на втория му дом.

 

 

Владо Ботев не пропусна да си припомни за бившите рок клубове под тепетата, които вече не са сред "живите", като Устата, Ухото и Пъзела и не подмина да похвали конкуренцията Петното, Найлона, Фабрик, Download bar и Библиотеката. "Обичам често да си правя разходки със семейството ми и да пия по една бива в любимите ми клубове по центъра и да си бъбря с приятелите Александър Секулов (Петното) и Гаро Узунян (Библиотеката). 


"Удоволствие е човек да се занимава с рок и да има толкова много приятели", завършва близо 40 минутния ни разговор с Владо Ботев.

 

Чuйте какво каза още собственикът на Polinero Place пред камерата на PlovdivCLUBS:



СНИМКИ от 8-ия рожден ден на Полинеро може да видите ТУК

 

Още ВИДЕО за underground сцената на Пловдив може да видите ТУК

 



Седмична програма