logo

plovdivclubs.com

И Пловдив посреща "Деня на Свети Патрик"
И Пловдив посреща

И Пловдив посреща "Деня на Свети Патрик"

публикувана на 17.03.2016 10:57

Ирландците по цял свят се събират на 17 март, за да отпразнуват празника на своята култура Св. Патрик.


Традиционен символ на Деня е детелината, която е емблема на Ирландия. Според една от легендите Свети Патрик използвал трилистна детелина в проповедите си, за да обясни триединството на Отец, Син и Свети дух. Денят на честванията на светията е белязан почти изцяло в зелено - хората носят зелени дрехи, ядат зелена храна и дори пият от прочутата зелена бира, за да отбележат значимостта на символа на детелината.

 

В Ирландия датата се отбелязва масово с паради, благотворителни акции и с много бира, оцветена в зелено. Най-големите чествания на празника стават в Дъблин, където всяка година се събират стотици хиляди хора. В Чикаго реката с часове стои зелена, а Ню Йорк събира най-многочислени тълпи, отбелязващи заслугите на Св. Патрик в християнската история. В Южното полукълбо най-големи празненства има в Сидни, Австралия.

 

Разбира се, празникът е чисто ирландски ,но заради невероятните напитки от "зеленият остров" се чества почти в цял свят. В Пловдив също ще бъде отбелязан на няколко интересни места. Едно от тях е Vintage house. Там специално за националния празник на Ирландия са подготвили интересни предложения, с които мислено ще се пренесете в страната на келтите, уискито и хубавата бира.

 

Четвъртък вечер късмет ще ви носи не само четирилистната детелина, но и внимателно подбраните от Vintage house предложения...


* Shot Saint Patrick: homemade recipe
* Irish whiskey: promo price
* Vintage Coctail: surprise yourself


Все по-популярният клуб, вграден не само в сградата на Дома на културата, но и в самата култура, продължава да събира на партитата си както тийнейджъри, така и хора на сериозна възраст. Обединява ги желанието за една стилна, забавна и приятна петък вечер, каквито Vintage House осигурява от вече доста време. Следете програмата на Vintage house в сайта за нощен живот на Пловдив -Plovdivclubs.com

 

Седмична програма