logo

plovdivclubs.com

На Балканите джазът звучи така(СНИМКИ)
На Балканите джазът звучи така(СНИМКИ)

На Балканите джазът звучи така(СНИМКИ)

публикувана на 24.03.2016 07:36

На Балканите притежаваме чудното качество всичко, което светът ражда и усъвършенства, да го адаптираме към себе си, към нашето разбиране и светоусещане. Винаги да добавяме своето, да махаме чуждото и онова, което ни дразни, да побалканяваме света. Резултатът може да бъде както кичозен и отвратителен, така и нещо почти близко до съвършенството. Може би така оцеляваме. С джаза определено се е получило второто.

 

Това доказаха във вторник вечер музикантите от Kapiko на сцената на Vintage House. Те идват от Истанбул заедно с австрийския си композитор и пианист – Николаус Грилл. Групата е само на четири години, но вече имат реализиран доста успешен албум зад гърба си. През 2013 дебютират с албума „On Bierli”. Стилът на групата е уникалната симбиоза между класическото джазово звучене, съчетано с традиционни балкански мотиви, източни елементи и европейски привкус.

 

След като приема на сцената си едни и от най-добрите български джаз музиканти, Vintage House стана поле за изява и на турските джазмени. И макар вторник вечер да не е особено популярно време за забавление, не липсваха и ентусиасти, които бяха резервали тази си вечер за джаз с различно звучене и приятно изкарване. Интересният звук прикова бързо любопитството на излизащите от поредната театрална постановка в Дома на културата пловдивчани и те побързаха да заемат масите на Vintage House.

 

А музикантите от Kapiko определено потвърдиха, че музиката е едно от нещата, които на Балканите ни се получават най-добре.

 

Още от най-добрите музикални събития във Vintage House със снимки:

Още качествени събития може да намерите в сайта на клубовете в Пловдив ТУК

 

Седмична програма