logo

plovdivclubs.com

СТЕФАН КОЛЕВ - SKILL: "ИСТИНСКИЯТ DJ РАБОТИ НА ПЛОЧИ" (ВИДЕО)
СТЕФАН КОЛЕВ - SKILL:

СТЕФАН КОЛЕВ - SKILL: "ИСТИНСКИЯТ DJ РАБОТИ НА ПЛОЧИ" (ВИДЕО)

публикувана на 17.10.2016 07:31

"Първите ми плочи бяха на Лили Иванова и Емил Димитров, естествено на Бакантон и ми бяха подарени от моите баба и дядо", спомни си известният пловдивски диджей

 

DJ Skill или Стефан Колев е неизменна част от музикалния и културен живот на града през последните години. Започва да се занимава с рап музика още като тийнеджър, днес той е познат и като артистът, който събира и пресъздава музика на стара българска музика, която миксира върху грамофонни плочи. Преди няколко години създава и „Домъ на плочата - SOUL SEARCHIN“, един своеобразне музей за ценители на винила, намиращ се на "ръба на Капана". Skill може да бъде чут на повечето добри фестивали под тепето, защото името му вече е предпоставка за наистина качествено парти. Разбира се, не случайно е важна част от пловдивския фестивал "Капана фест", който набра страхотна инерция с последните си две издания. 

 

Срещнахме се с него ден след рождения му ден, който то отпразнува във Vintage House (парти, което продължи до сутринта), за да си поговорим за музикалния живот под тепетата. Както и очаквахме той премина повече от непринудено и естествено, по същия начин, по който ще се срещнете на улицата с него и ще размените няколко думи - без излишни надувки, гримаси и стойки.  

 

 

"Разликата от преди и сега е, че преди хората работеха в София и се прибираха в Пловдив. Днес още продължават да работят там, но вече не се прибират. Да, последно време, когато Пловдив стана интересен заради 2019-та година и започна повече да се шуми - има раздвижване. Но трябва да си кажем истината - за това са виновни и клубовете в Пловдив, защото те нямат принципи, нямат стил. А клубовете трябва да предлагат качество, но то липсва", започна разговорът ни със Стефан Колев.  

 

"Помня първия път, когато батковците от квартала ме закараха на дискотека. С влизането в клуба ми направи огромно впечатление встъплението, интрото, кеото те грабва още с влизането в клуба. Спомням си, че стоях като замаян и не спрях да гледам човека зад пулта, а той пускаше първи трак, втори трак.... Това ми се наби в главата и реших, че искам да се занимавам с това", спомни си Skill за първото му увлечение по музиката. 

 

 

"Единствените носители, на който може да запишеш цялата чистотна характеристика на зчука са плочата и лентата. Има огромна разлика със CD, както и новата плоча със старата. А новите плочи се правят от CD, което не е ок", разказва ни още той.  

 

"Трябва да мислим напред и да надграждаме. Не можем да живеем само в старото време и да казваме "Ех, колко беше хубаво". Затова взимаме най-доброто старото време, красотата на жените по обложките, естетиката. Това правя и аз, миксирам най-хубавото през годините и започваме да го налагеме"


"Важното е да не сме и сами. Да има хора, които ни подкрепят и да си говорим с младите. Както се казва слизаш от сцената и започваш да контактуваш с тях. И ако си наистина творец и правиш нещо добро те винаги ще те следват, защото ще искат да вървят по твоя път", искрен е Стефан Колев.

 

Чуйте какво сподели още DJ SKILL пред Весела Ганева:



СНИМКИТЕ са от рождения ден на Skill във Vintage House миналата седмица!

Още музикални събития под тепетата може да намерите ТУК!



Седмична програма