logo

plovdivclubs.com

TRAVELLER ON STAGE - ЗАЩОТО ЩАСТИЕТО НЕ Е КРАЙНАТА ЦЕЛ, А В САМИ
TRAVELLER ON STAGE - ЗАЩОТО ЩАСТИЕТО НЕ Е КРАЙНАТА ЦЕЛ, А В САМИ

TRAVELLER ON STAGE - ЗАЩОТО ЩАСТИЕТО НЕ Е КРАЙНАТА ЦЕЛ, А В САМИ

публикувана на 22.11.2016 09:48

За втори път Пловдив стана част от френския формат Traveller on stage и единственият град, който приема това събитие извън Франция

 

Препълненият с хора Vintage House се потопи в най-различни култури, премина стотици хиляди километри, беше на няколко континента, срещна хиляди хора с техните истории, бит и език. И след това се завърна у дома малко по-обогатен и по-щастлив.

 

Traveller on stage е формат, който събира на едно място всички любители на пътешествията и дава трибуна на своите презентатори-пътешественици да споделят впечатленията си и да разкажат чудните истории, нелепости, изненади, разочарования и срещи, които са съпътствали техните пътувания из всяка точка на света.

 

 

 

Десет участника могат да представят по един край на света в рамките на шест минути на човек в презентации от 18 слайда, всеки един по 20 секунди. Този странен формат на презентиране се оказва изключително забавен, тъй като презентаторите трябва да съберат всички най-интересни и паметни моменти от техните пътешествия само в няколко минути. Минути, през които на един дъх пътешествениците споделят за културите, които са видели, за хората, с които са се срещнали, за пречките по пътя и за още стотици неща, неизменна част от всяко едно пътуване.

 

Traveller on stage дава началото си от френския град Тулуза през 2014 година и не спира да посещава различни френски градове, където предизвиква небивал интерес и събира по няколко хиляди пътешественици. През юни 2016 форматът за пръв път посещава Пловдив заендо с един от своите основатели – Симон Вашер.

 

Но не само това беше интересното в Traveller on stage. Презентаторите намериха време в кратките си презентации да разкажат и за своята мотивация да пътуват, какво те намират в пътуването и как това ги прави щастливи.

 

След историите от няколко различни континента и прекрасни страни, сред които Финландия, Сплит, Виетнам и много други, публиката във Vintage house остана с най-важното убеждение. А именно - че щастието не е някаква крайна цел, до която можем да достигнем, то се крие в пътя, в познанието, в разнообразието, в завръщането у дома.

 

Още истории разказани във Vintage House със снимки може да видите от следващите линкове:

Качествените събития под тепетата може да намерите в сайта на клубовете в Пловдив ТУК


Седмична програма