logo

plovdivclubs.com

ЦВЕТЯ ОТ КРАЯ НА 80-ТЕ ПРЕПЪЛНИХА VOID
ЦВЕТЯ ОТ КРАЯ НА 80-ТЕ ПРЕПЪЛНИХА VOID

ЦВЕТЯ ОТ КРАЯ НА 80-ТЕ ПРЕПЪЛНИХА VOID

публикувана на 14.01.2018 01:28

Емблематичната ню-уейв банда „Ревю“ и нестихващата им публика покориха Пловдив


Ревю са една от онези български банди, за които времето като че ли не съществува. Група, успяла да пренесе идеите си и да устои на изкушенията на всичко, което животът със сигурност им е предлагал. Символ не просто на един период, на ню уейв субкултурата, но и на онази вечна и същевременно кратка мечта за полет от края на 80-те.

 

 

Петък вечер в клуб VOID, за да станат част за няколко часа от емоционалния заряд на света на Ревю, се събраха както хора на зряла възраст, така и тийнейджъри. Oбединени в чувствата си, едните потъват в отдавна отминалото време, а други го съпреживяват наново, защото годините не значат нищо, когато духът е един и същ.

 

Така Васо, Кристина, Дeян и Михаил взривиха пловдивската публика като забиха някои от най-големите си хитове Ала-бала, Шарената сянка, Ралица, Директор на водопад, 1968…, както и парчета от последния си албум. Докато неусетно клубът отесня, а най-нормалното нещо беше всички да станат част от огромното пого на съпроводената от момиче със саксофон емблематична песен “Чичо”.

 

Макар и с променящ се състав, само Ревю могат винаги да пресъздават духа на епохата си, да те карат да се чувстваш по начин, който не се описва.

 

Нещо между бунт и меланхолия, страх и смелост, надежда и безнадеждност. Да се чувстваш като цвете от края на 80-те.


Фотографии: Силвия Георгиева

Следете събития в Пловдив в сайта на клубовете ТУК



Седмична програма