logo

plovdivclubs.com

Вретеното с първа фолклорна вечер (ВИДЕО и СНИМКИ)
Вретеното с първа фолклорна вечер (ВИДЕО и СНИМКИ)

Вретеното с първа фолклорна вечер (ВИДЕО и СНИМКИ)

публикувана на 31.01.2016 12:27


Всеки четвъртък във Вретеното се провеждат фолклорни вечери изпълнени с народни песни, танци и българщина

 

Този четвртък бе първият от серията Фолклорни четвъртъци, които ще се провеждат във Вретеното през цялата 2016-та година, начуи Plovdivclubs. Любовта към българските народни песни и танци събра в заведението множество хора от различни възрасти и професии на своеобразен фолклорен мини-събор. Над 250 пловдивчани от няколко фолклорни клуба станаха част от 5-часовия маратон, които пренесе гостите в атмосферата на седенките и сборовете.

 

Богатият репертоар от танци на пловдивските клубове e разнообразен с изпълненията на българска народна музика от цяла България и Балканите. Водещ на събитието бе Мартин Мочков, а танцувални умения показаха ансамбъл „Седенчета“, танцов клуб „Оп-троп“,  клуб „Чановете“ и други.

 

Фолклорната вечер безспорно остави във всеки присъствал незабравим спомен с красотата и багрите на националните носии и темперамента на българската народна музика и танци.

 

Ако сте пропуснали?! Вретеното има удоволствието да Ви покани на организираната фолклорна четвъртък вечер, за да потанцувате с професионалисти  и да се насладите и научите на нови стъпки и танци.

 

Снимки вижте ТУК

 


Седмична програма