logo

plovdivclubs.com

Май 2024
Юни 2024
Юли 2024
Imany - Античен театър Пловдив - Античен театър
Imany - Античен театър Пловдив

Imany - Античен театър Пловдив

Неделя, 10 Юни 2018г.
НАЧАЛО: 20:00
ВХОД: На място


Музиката на Имани или безграничният свят на красивото 

Френската поп-соул певица Имани вдигна Античния театър на крака. На сцената тя си партнираше с невероятния й бенд като изпълни някои , от най-любимите парчета на публиката, сред коитo: "You Will Never Know", то се превърна в безспорен хит и се задържа начело на чартовете дълго време, както и ремиксът на "Don"t Be So Shy", който седмици наред стоя на върха на класациите на Австрия, Германия, Полша и дори Русия. С голям успех е и последният албум на Имани, носещ заглавието "The Wrong Kind of War".

Имани непрестанно провокираше публиката като я „въвличаше“ в своя невероятен пърформанс с думите:

„Ако не пеете следващата песен, няма да има такава. Ако видите българин, който не разбира, моля преведете му. Много е важно да пеете, това е нашият общ проект , който създаваме тук и сега.“

Певицата има корени, които я свързват  с екзотичните Коморски острови и много интересен творчески път, тя бързо се превръща в любимка на публиката, като напълно разпродава концертите си по света, включително и по време двете ѝ гостувания у нас през 2017 година. Доказателство за таланта на певицата е и платиненият статус на първата ѝ колекция "The Shape of a Broken Heart", който албумът придоби в редица европейски държави. По време на концерта тя изпълни песента, след като публиката я призова.

На сцената Имани се въртеше в бясен танц на магнетичната сцена, в парчетата си вкара лека нотка африкански ритми. Това прави стилът й собствен и характерен. Творческия й псевдоним означава "вяра", "доверие", "откровеност".  Освен да пее Имани заговори точно за тези теми. Посланието  й беше, че човек винаги трябва да се бори независимо какво го очаква, за да постигне нещо значимо и истинско с живота си. Тя заговори за хората, които не живеят свободно, за хората, потискани от обществените предразсъдъци. Със цялостното си творчество Имани води  диалог с публиката като поставя акцент на социалните проблематични теми на нашето време.

Интересно беше как всяка от изпълнените песени беше своя автономна вселена, музиката на Имани смесва европейското мелодично, осмислено послание с африканската страст и дързост. Кадифеният й глас трудно ще бъде забравен от пловдивската публика, африканската дива ни пренесе някъде отвъд физическите ни предели. Имани „се сля “ с пловдивчани след като премина през централния сектор на Античния театър. Специалното е да се намираш на сантиметри от Имани, усещаш свобода, страст и нежно женско присъствие.

Тя се обърна към публиката на много добър български:

„България, обичам Ви“.

Тази, вечер африканската дива се погрижи посланията й да достигнат и даже и до най-скептичния. Създаде се усещане за принадлежност към света, в който живеем, целия стадион запя като едно, танцувайки. Посланието, което обединяваше всички беше осмислянето на света като едно цяло, свят, сътворен от музиката на Имани в звездната музикална нощ, макар и за два часа, по-добър от познатия ни.

Вижте краткото видео от Античния театър на PlovdivCLUBS:

Снимка от албума
Снимки от събитието
Седмична програма
Информация за Античен театър

Име: Античен театър

Работно време: целодневно

Описание на заведението:

Античният театър на Тримонциум (Трихълмието) или Филипопол, както по римско време е наричан град Пловдив, е разположен на южния склон на Трихълмието, в седловината между Джамбаз тепе и Таксим тепе. Античният театър на Филипопол е един от най-добре запазените антични театри в света.