logo

plovdivclubs.com

Мери бойс бенс с конкурс за есе
Мери бойс бенс с конкурс за есе

Мери бойс бенс с конкурс за есе

публикувана на 20.10.2014 08:52

 

В началото на октомври започна Третото издание на Националния поетичен конкурс "Непознати улици", организиран от Мария Мутафчиева – Мери, Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист, писател и представител на издателска къща "Знаци". В конкурса могат да участват ученици от цялата страна, от VII до XII клас включително.

 

Те изпращат по три свои стихотворения на свободна тематика на сайта на ГПАЕ "Гео Милев": Срокът за изпращане е до края на октомври, а награждаването на победителите ще се състои на 3 ноември 2014 г., от 17.30 ч., в Английската гимназия в Бургас.

 

Мери разказва: „Преди две години издадох своите ученически стихове в малка, красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – „Непознати улици“. Скоро след това се появи идеята за Национален поетичен конкурс с това име. И ето, вече провеждаме Третото му издание! Вярвам, че има много млади хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Искам да разбера какво мислят, какво ги вълнува, в какво вярват! Какво пишат? Тръгнали ли са вече по „непознатите улици“ на творчеството?"

 

Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса можете да намерите на сайта на гимназията.


Седмична програма