logo

plovdivclubs.com

Free Stylе представиха дебютния си албум (видео и снимки)
Free Stylе представиха дебютния си албум (видео и снимки)

Free Stylе представиха дебютния си албум (видео и снимки)

публикувана на 22.02.2012 03:32

 

Група Free Style предоставиха днес, 22.02 дебютния си албум "No time to play". Бандата е на музикалната сцената в Пловдив още от 2000 година, но както всички знаем за хубавите неща се иска време. А причината за дългото забавяне на пускане на диска е единствено и само желанието на членовете да изкарат на пазара наистина качествен продукт, върху който е работено много. И го правят.

 

През тези десет години музикантите от Free Style не са спали.Работено е здраво върху утвърждаването си като група и бяха оценени от публиката. В момента те се класират сред най-добрите групи на родната сцена не само в Пловдив, но и в България.

 

Синхронизирането на седмина музиканти не е лесна работа, но в момента, в който открият общата ниша, по която да вървят се получава това стойностното,което те нарокоха – “No Time to Play”. Основните стилове са soul, R&B+funk, hip hop, acid jazz, но на тези момчета е трудно да сложиш рамки.

 

Нищо не може да ги спре да създават нови неща и да експериментират.

 

На срещата на plovdivclubs.com с момчетата от Free Style те споделиха, че са имали до сега възможности да издадат албум, не веднъж, една от които е спечелената награда от БГ радио. Но когато искаш най-доброто не бързаш.

 

Всички десет песни в албума са авторски. Девет от тях са от сегашния състав на бандата, а една е ремикс, направен от Mr.Moon на песен с бившата им вокалистка . Сегашният състав на групата е Росен Кукошаров-вокали, Борислав Димитров-вокали, Иван Неделев-китара, Ангел Дюлгеров-китара, Ивайло Стайков-клавишни, Стойко Милев-бас китара, Начо Господинов-барабани.

 

Free Style ще представят дебютния си албум “No Time to Play” тази седмица в Пловдив в Петното (петък) и София – Sofia Live Club (четвъртък).

 

Видео към песента е кръстен на албумът, а от днес вече е пуснат в музикалните сайтове. Клипът е заснет на сцената на Петното с режисьор Васил Неделчев, операторът е Минко Минков. Твърдят, че това е едно от най-силните парчета в албума. С “No Time to Play” те отправят своето послание към публиката – напомнят на хората че няма време за губене, животът е кратък и трябва да действаме сега, а не да чакаме. Казват, че си нямат любимо парче от албума, защото са посветили много време на всяко едно и са вложили себе си в тях. Подготовката на албума им е отнела близо 3 години. Двамата им вокалисти са много различни. Единият предпочита да създава и пее само на английски(Росен Кукошаров), а другият само на български(Борислав Димитров – BOBO). В албума има две песни с червени точки, но по техни думи това не е, защото са крайни или вулгарни, а защото са искрени и са разказали истински случки от живота.

 

Обявяват се против тенденцията на българския музикален пазар, да се издават само сингли. У тези момчета липсва егоизъм и те най-искрено похвалиха пловдивски и асеновградски групи, за това че са успели да издадат през последните години не един и два качествени албума, но за съжаление всичко това остава в сянка. Пример дадоха с Minedown, Automatic Flowers, Pornographic monsters и др.

 

Всеки, който цени творчеството си и иска да го популяризира се стреми и към световната слава. Въпреки, че вече са били част от голям фестивал, като Spirit of Burgas, имали са и участие в чужбина, те знаят, че нищо не става за един ден, а вървят към успеха стъпка по стъпка. Първо искат да покорят българските върхове и да се откроят, а след това и в чужбина.

 

И с този албум те дават ясна заявка за това и показват, че са готови за голяма сцена. Въпреки, че все по-малко хора слушат дискове, те не се спират да издадат своя, защото това е крайният продукт от техния усилен труд. По техни думи, истинският фен никога няма да се задоволи с MP3 свалено от нета, а ще подкрепи изпълнителите, които харесва, като си купува реалния продукт от работата им.

 

И тъй като в наши дни, местата където наистина се продава музика са малко, а най-много CD-та се купуват по концерти, турнета и фестивали, то и на представянето на албума всеки ще може да се сдобие с него. Но желанието на групата е колкото се може повече хора да слушат техния диск, за това всеки който си купи билет за дебюта, ще си тръгне с подарък – албумът “No Time to Play”. С този жест те не лъскаят публиката, не си правят реклама, а създават култура на слушане на музика, припомняйки на хората какво значи да имаш това, което артистите реално са създали.

 

И по въпроса за ACTA, който им отправихме те отново ни изненадаха, заемайки различна позиция от повечето музиканти обявили се против. За тях идеята на ACTA не е представена в обществеността реално. За тях този договор значи ограничаване на личните права на хората и общуването им, защото чрез изкуството те общуват и се свързват по интереси.

 

Издават албума с подкрепата на приятели, в лицето на Mr.Moon и клуб Петното, където в петък (24.02) ще можем да ги чуем на живо от 22:00 часа.

 

 

 

 

СНИМКИ от пресконференцията вижте тук!

 

 


Седмична програма